Найсильніші армії світу за рейтингом Global Firepower

Найсильніші армії світу за рейтингом Global Firepower

13:44 Вересень 24, 2024

Життя 260 2 хвилини

Magyar

До десятки найсильніших армій світу увійшли США, Росія, Китай, Індія, Південна Корея, Велика Британія, Японія, Туреччина, Пакистан та Італія за оцінкою міжнародної компанії Global Firepower. Україна, яка страждає від війни, залишається в першій двадцятці, але опустилися на три позиції в порівнянні з минулим роком.

Незважаючи на війну, Україна опустилася на три позиції, але все ще входить до 20 найсильніших і найкращих армій світу, згідно з оцінкою міжнародної компанії Global Firepower, яка щорічно складає рейтинг збройних сил.

При створенні рейтингу враховуються понад 60 різних аспектів. Зокрема:

  • кількість особового складу;
  • обсяг фінансування армії;
  • географічні характеристики держави.

Україна у списку посідає 18-те місце, хоча ще рік тому була на 15 позиції. Водночас українці випереджають у рейтингу Австралію (16), Ізраїль (17), Німеччину (19) та Іспанію (20).

Аналітики вбачають силу української армії у доволі великій чисельності особового складу та мобілізації резерву, а також у загальній оснащеності. Найслабшим місцем є відсутність військово-морського флоту, обмежена протяжність кордонів, а також дефіцит запасів нафти.

У десятку найпотужніших армій світу за рейтингом Global Power увійшли США, Росія, Китай, Індія, Південна Корея, Великобританія, Японія, Туреччина, Пакистан, Італія, далі йдуть Франція, Бразилія, Індонезія, Іран, Єгипет, Австралія, Ізраїль, Україна, Німеччина та Іспанія.

(vg.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня