Уряд Нідерландів хоче скоротити термін дії дозволу на проживання для біженців

Уряд Нідерландів хоче скоротити термін дії дозволу на проживання для біженців

12:02 Вересень 27, 2024

Життя 0 3 хвилини

Magyar

У рамках стратегії запровадження суворішої політики надання притулку уряд Нідерландів планує скоротити дозвіл на проживання для біженців, які рятуються від війни у країні, з п’яти до двох років. Про це заявила міністр з питань міграції Нідерландів Марйолейн Фабер в інтерв’ю виданню De Telegraaf.

Новий уряд на чолі з Діком Шуфом, який перебуває на посаді з червня, у коаліційній угоді вказав на те, що скасує безстроковий дозвіл на проживання для шукачів притулку. Наразі особи, які подають заяву на отримання притулку в Нідерландах, автоматично отримують п’ятирічний дозвіл на проживання, який може бути продовжений на невизначений термін.

Фабер в інтерв’ю De Telegraaf зазначила, що уряд наслідуватиме приклад Данії, де шукачі притулку можуть отримати лише короткостроковий дозвіл на проживання.

«Система безстрокових дозволів має бути скасована. Зараз посвідка на тимчасове проживання розрахована на п’ять років, але, якби це вирішувала я, то було б лише на два роки», – зазначила міністр. За її словами, уряд також планує надавати дозволи на возз’єднання сімей лише тим біженцям, які проживають у Нідерландах не менше двох років, мають постійне місце проживання та відповідний дохід.

Фабер також повідомила, що міністерство з питань міграції працює над планами оголошення кризи біженців, що дозволить уряду «обійти» парламент при введенні нового законодавства про політику надання притулку. Однак це питання поки що розколює коаліцію з чотирьох партій. Зокрема права партія «Новий суспільний договір» вже заявила, що не підтримуватиме законопроєкт про надзвичайний стан, якщо він не матиме відповідної правової бази.

hirado.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня