У ДБР вивчають списки, знайдені в підозрюваної в незаконному збагаченні керівниці Хмельницької МСЕК

У ДБР вивчають списки, знайдені в підозрюваної в незаконному збагаченні керівниці Хмельницької МСЕК

11:39 Жовтень 6, 2024

Життя 3 2 хвилини

Державне бюро розслідувань (ДБР) вивчає списки людей, які під час обшуків знайшли в підозрюваної в незаконному збагаченні голови Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяни Крупи. Про це „Суспільному” повідомила 5 жовтня речниця регіонального підрозділу ДБР Катерина Герасімук.

У списку вказано так званих ухилянтів, яким, за попередніми даними, незаконно оформлювали інвалідність, щоб їх не мобілізували.

У ДБР зазначили, що у списку „зазначені прізвища й фіктивні діагнози”. Їх вивчають „у межах досудового слідства”.

„Треба буде встановлювати, правильний чи неправильний вказаний діагноз. […] Якщо доведуть, що діагноз неправильний, то будуть досліджуватися питання, як вдалося знайти людей, які погодилися його встановити”, – сказала „Суспільному” адвокатка Наталія Свірневська.

На її думку, подальші дії правоохоронців можуть, зокрема, залежати від того, чи, наприклад, людей змусили дати хабар чи вони самі його пропонували.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня