У Гімалаях врятували двох альпіністів

У Гімалаях врятували двох альпіністів

15:59 Жовтень 8, 2024

Життя 3 2 хвилини

Magyar

Після триденної операції вдалося врятувати пару зі США та Великої Британії, які втратили своє спорядження через каменепад і не змогли продовжити свій рух. На щастя, їм вдалося зв’язатися з друзями, які повідомили рятувальників.

Нещасний випадок із двома альпіністами стався у четвер, каменепад зніс їхнє спорядження і вони не змогли продовжувати шлях.

Їм пощастило надіслати повідомлення своїм друзям, тож їм на допомогу вирушила французька рятувальна команда. Операції завадила погана погода, але зрештою гелікоптер зміг піднятися на висоту 5000 метрів, звідки двох альпіністів у неділю спустили на землю, повідомляє Independent.

Рятувальна операція тривала загалом 80 годин. У ній також взяли участь військові Індії – індійська армія. Фей Меннерс і Мішель Дворжак не мали серйозних проблем, окрім виснаження.

(Origo)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня