З весни в Україні стало у п'ять разів більше мобілізованих, - німецький генерал

З весни в Україні стало у п'ять разів більше мобілізованих, - німецький генерал

11:12 Жовтень 10, 2024

Життя 98 2 хвилини

Magyar

З весни в Україні стало у п’ять разів більше мобілізованих. Ситуація з артилерією на фронті покращилася – перевага росіян зменшилася.

Про це заявив керівник спеціального штабу з питань України у Міноборони Німеччини Крістіан Фройдінг, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Tagesschau.

Як зазначає видання, у Бундесвері бачать великий прогрес у мобілізації в Україні

„Ми маємо уявлення про кількість українських призовників. І вона значно зросла з весни, а саме в п’ятизначному діапазоні”, – заявив Фройдінг.

За його словами, українська армія також отримує більше боєприпасів, тому перевага російських військ в артилерії зменшилася.

„Артилерійська перевага росіян уже не така висока, як навесні. Вона зменшилася з восьми до одного до приблизно трьох до одного”, – зазначив німецький генерал.

Нагадаємо, що взимку 2023 року в Україні почали говорити про проблеми з постачаннями боєприпасів для артилерії. В Європейському союзі ініціювали проєкт з виробництва мільйона артилерійських снарядів для України. Планувалося, що до березня 2024 року Україна має отримати мільйон боєприпасів, проте постачання затримуються.

На тлі цього Чехія створила власну ініціативу для закупівлі боєприпасів для української армії у третіх країнах. Українські виробництва також наростили виробництво снарядів.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня