В Армія+ з’являться навчальні курси, Е-посвідчення та програма лояльності для воїнів

В Армія+ з’являться навчальні курси, Е-посвідчення та програма лояльності для воїнів

18:28 Жовтень 13, 2024

Життя 0 3 хвилини

Застосунок Армія+ стане універсальним цифровим помічником військовослужбовця. У наступній версія з’являться функції навчання. Крім того, у майбутньому буде додано електронний військовий квиток та соціальні послуги і бонуси від бізнесів.

Про такі плани розповіла заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко під час зустрічі з американською делегацією на чолі з віцепрезидентом Інституту миру США Вільямом Тейлором.

“У цивільному житті ми звикли до зручних цифрових сервісів. Наша мета – зробити військову службу максимально комфортною та сучасною, враховуючи специфіку армії”, – наголосила Черногоренко.

За її словами, ключові нововведення Армія+ міститимуть:

  • навчальний модуль з базовою інформацією про військову справу, що вже погоджений з Генеральним штабом ЗСУ;
  • цифровий аналог військового квитка, який матиме таку ж юридичну силу, що й паперовий;
  • систему бонусів, знижок та соціальних пільг для військових.

Також вона розповіла, що в застосунку Резерв+, з’явиться інноваційний сервіс рекрутингу, що дозволить військовозобов’язаним переглядати актуальні вакансії у військових частинах.

“Ми прагнемо зробити процес мобілізації більш прозорим та інформативним. Щоб вмотивовані люди, які вирішили добровільно долучитися до лав Сил оборони, отримали повну картину можливостей служби”, – наголосила заступниця міністра.

Своєю чергою американська делегація відзначила значний прогрес Міноборони за останній рік у сфері інновацій, зокрема заснування Коаліції дронів та впровадження важливих законодавчих ініціатив. А також презентувала свої пропозиції щодо реформування оборонного сектору в Україні.

Як повідомили в Міноборони, за підсумками зустрічі сторони домовилися продовжити тісну співпрацю у сфері інновацій та цифрової трансформації оборонного сектору.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня