Windows 10 залишилося «жити» рік: названо точну дату закінчення підтримки

Windows 10 залишилося «жити» рік: названо точну дату закінчення підтримки

15:08 Жовтень 17, 2024

Життя 222 2 хвилини

Magyar

Життєвий цикл Windows 10 поступово добігає кінця. 14 жовтня 2025 року Microsoft повністю припинить її підтримку, залишивши користувачів без патчів безпеки, нагадує Tom’s Hardware.

Примітно, що саме Windows 10 є найпопулярнішою системою і на сьогодні встановлена на 62% комп’ютерів по всьому світу. Далі слідує Windows 11, яку через три роки після виходу використовують лише 33%. При цьому досить великою популярністю користується Windows 7, яка вийшла 15 років тому. Ця ОС досі встановлена на 3% усіх комп’ютерів світу.

Після завершення підтримки комп’ютери користувачів продовжать роботу в нормальному режимі, але вони більше не зможуть розраховувати на щомісячні оновлення безпеки та патчі, що захищають від новітніх загроз.

У Microsoft вже підтвердили, що корпоративні клієнти зможуть і надалі продовжувати користуватися „десяткою” навіть після припинення підтримки, але за додаткову плату. Програма платних оновлень для Windows 10 працюватиме до 2028 року.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня