ВООЗ планує евакуювати майже тисячу жінок і дітей з Гази повітряним шляхом

ВООЗ планує евакуювати майже тисячу жінок і дітей з Гази повітряним шляхом

12:35 Жовтень 23, 2024

Життя 146 2 хвилини

Magyar

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) планує найближчим часом евакуювати із сектора Газа повітряним шляхом майже тисячу жінок і дітей, які потребують медичної допомоги, повідомив регіональний директор ООН Ганс Клюге.

У рамках акції евакуація людей відбудеться до європейських міст. Евакуацію організовує Європейський регіональний офіс ВООЗ спільно з Євросоюзом і низкою держав – членів ЄС.

Ще у травні Річард Піперкорн, представник ВООЗ на Палестинських територіях, звернув увагу на необхідність евакуації за станом здоров’я близько десяти тисяч людей із сектора Газа. З моменту початку конфлікту між ХАМАСом та Ізраїлем європейське регіональне бюро ВООЗ організувало близько 600 медичних евакуацій на територію семи європейських країн.

«Це було б неможливо, якби ми не продовжували діалогу», – підкреслив Клюге. Він наголосив, що це стосується й України, де ВООЗ контактує з усіма своїми партнерами. Клюге підкреслив також, що «тема охорони здоров’я не повинна бути політизованою». Таким чином також можна забезпечити ліками близько 15 тисяч ВІЛ-інфікованих на Донбасі, де зараз точаться бої.

«Найважливіші ліки — це мир», — із цього приводу заявив Клюге.

Водночас він висловив стурбованість зруйнованою внаслідок російських ударів українською інфраструктурою, а також ситуацією з наближенням зими в Україні.

«80 відсотків цивільної електромережі було пошкоджено або зруйновано. У деяких лікарнях медики роблять операції за допомогою налобних ліхтариків», – додав він.

hirado.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня