В ОП визначились, що новим Генпрокурором буде Руслан Кравченко – ЗМІ

В ОП визначились, що новим Генпрокурором буде Руслан Кравченко – ЗМІ

12:34 Жовтень 24, 2024

Життя 20 2 хвилини

Magyar

Офіс Президента визначився з кандидатурою нового Генпрокурора замість Андрія Костіна. За інформацією джерел, ним може стати Руслан Кравченко, нинішній голова Київської державної адміністрації.

В Офісі Президента визначились, хто буде новим генеральним прокурором замість Андрія Костіна. Про це Radio NV стало відомо з двох джерел в Офісі генпрокурора та в українському парламенті.

За словами джерел, наступником Андрія Костіна на посаді генпрокурора буде Руслан Кравченко. Наразі він є головою Київської державної адміністрації.

„Він є компромісною фігурою, яку можна провести через парламент”, — зазначило джерело Radio NV.

Інше джерело повідомило, що кандидатуру Кравченка в ОП розглядали давно, адже кандидатура чинного голови Одеської ОДА „Олега Кіпера не збере голосів у парламенті”. Водночас голова Антимонопольного комітету України (АМКУ) Павло Кириленко, якого, за словами джерела, раніше в ОП планували на цю посаду, зараз є обвинуваченим у незаконному збагаченні.

Кандидатура наступного очільника Офісу генпрокурора ще має пройти розгляд у профільному правоохоронному комітеті парламенту.

Раніше ЗМІ уже називали Руслана Кравченка основним претендентом на цю посаду.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня