У Міноборони встановили нові вимоги до калорійності продуктів для військовослужбовців ЗСУ

У Міноборони встановили нові вимоги до калорійності продуктів для військовослужбовців ЗСУ

19:19 Жовтень 26, 2024

Життя 110 2 хвилини

Міністерство оборони України встановило вимоги до калорійності основних продуктів, які постачаються для потреб ЗСУ.

Про це інформує офіційний портал оборонного відомства України.

Рішення є результатом перевірок військових частин, під час яких були виявлені недоліки, зокрема, щодо випадків постачання продуктів із заниженою калорійністю.

„В умовах війни фізичні та психологічні навантаження на військовослужбовців є надзвичайно високими. Тому особливо важливо, щоб харчові продукти повністю задовольняли потреби наших захисників за поживністю та енергетичною цінністю”, – зазначив заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков.

За його словами, встановлення чітких вимог до енергетичної цінності продуктів – це не просто питання стандартів, а гарантія того, що наші захисники отримають необхідне для підтримання бойової готовності та здоров’я.

Очікується, що закупівельна агенція Міноборони ДОТ розпочне використовувати ці вимоги як додаток до державних контрактів (договорів) на закупівлю харчових продуктів, які набудуть чинності з початку 2025 року.

Раніше енергетичну цінність визначав сам постачальник на етапі укладання контракту з ДОТом.

Нові стандарти закріплені в документі „Вимоги до енергетичної цінності деяких харчових продуктів за Каталогом харчових продуктів, показники яких визначені державними стандартами”.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня