Курятина на 3D-біопринтері
KFC разом із російською компанією 3D Bioprinting Solutions працює над технологією виготовлення з рослинних волокон продукту, що нагадуватиме куряче м’ясо, – передає The Verge.
Американська мережа фаст-фудів назвала курячі нагетси, виготовлені з рослинних інгредієнтів у лабораторії, “м’ясом майбутнього”.
Мережа ресторанів також експериментує з хлібом та спеціями, щоб досягти відповідного смаку KFC. Водночас у виробництві такої курятини будуть використовуватися сировина тваринного походження, тому вона не буде повністю вегетаріанською.
Ще минулого року KFC у декількох американських ресторанах представив куряче м’ясо на основі рослин під назвою Beyond Meat, яке цього літа стане доступним в інших точках мережі.
У KFC вважають, що вироблені за новою технологією нагетси будуть більш екологічно чистими у виробництві, ніж звичайне м’ясо. Із посиланням на дослідження журналу American Environmental Science & Technology Journal в компанії пояснили усі переваги цієї технології вирощування м’яса з клітин.
Розробка 3D-друку – це повільний і громіздкий процес, але в галузі медичних застосувань уже відбулося декілька дуже перспективних розробок.
За словами KFC, остаточний тест біологічно надрукованих нагетсів відбудеться восени в Москві. Однак, про те, чи зможуть клієнти дегустувати тестовий продукт, компанія не розповіла.
Джерело: origo.hu
Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.
Підписатися