Найкращий підсилювач імунітету – селен
Селен діє майже на кожну клітину нашого організму, тому має сильний вплив на нормальну роботу імунної системи, що на сьогодні надзвичайно важливо! Давайте уважніше розглянемо і з’ясуємо, як ми можемо отримати його.
Що таке селен?
Це мінерал, необхідний для нашого організму. Селен потрібен для синтезу певних ферментів, котрі діють як антиоксиданти, регулятори гормонів та речовини, що сприяють синтезу білка в організмі.
Дефіцит селену може спричинити захворювання щитовидної залози, а також вплинути на здоров’я серця та кісток.
У яких дозах він потрібний?
Щоденна потреба в селені становить від 50 до 60 мікрограмів для дорослих та від 20 до 40 мікрограмів для дітей і підлітків.
Варто зазначити, що селен можна передозувати. Це не означає, що небезпечно вживати занадто багато їжі, яка має високий вміст селену, але приймати його штучно слід лише в разі дефіциту цієї речовини в організмі. Загалом, якщо ми їмо різноманітні продукти, у нас не розвивається дефіцит селену, це буває тільки в окремих випадках.
У чому міститься селен?
У великій кількості він входить до складу:
– овочів: броколі, капусти, шпинату, спаржі, чорних грибів;
– фруктів: бананів, грейпфрутів, винограду, ківі, лимонів, дині, манго, ожини, апельсинів та горіхів.
Крім того, міститься в таких продуктах:
- яловичині: приблизно 18 мікрограмів на порцію;
- індичці: порція м’яса індички без кісток містить понад 30 мікрограмів;
- курячому м’ясі: порція курятини містить 22–25 мікрограмів;
- часнику: в 100 грамах міститься 14,2 мікрограма;
- коричневому рисі: 100 грамів містять 23,4 мікрограма;
- зародках: 100 грамів містять 79,2 мікрограма;
- яйцях: одне варене яйце містить близько 20 мікрограмів;
- морепродуктах: у 100 грамах мідій міститься 44,8 мікрограма;
- субпродуктах: у 100 грамах курячої печінки – 54,6 мікрограма, у 100 грамах свинячих нирок – 190 мікрограмів.
Джерело: (magyarnemzet.hu)
Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.
Підписатися