Ізраїльські вчені створили молоко з дріжджів
Дослідники з Тель-Авівського університету, експериментуючи з дріжджами, отримали рідину, яка на смак та запах схожа на коров’яче молоко.
Професор кафедри біоінженерії Тамір Таллер та підприємець – харчовий технолог Ежал Іфферган створили для свого нового продукту спільне підприємство – компанію Imagindairy, ідеться в заяві навчального закладу.
Протягом останніх років зростає усвідомлення того, що молочна промисловість і виробництво молочних продуктів завдають шкоди навколишньому середовищу та здоров’ю людей, а розведення тварин з промисловою метою також порушує етичні проблеми. Ось чому біотехнологічні компанії в усьому світі почали шукати можливі замінники молока.
Метою Imagindairy є виготовлення рідини, яка зберігає всі важливі харчові цінності тваринного молока і має такий самий смак, аромат та структуру, як молоко, але добувається без страждань корів та шкоди навколишньому середовищу.
Крім того, молочні й сирні продукти компанії набагато корисніші, ніж молоко тваринного походження, оскільки не містять холестерину, лактози та соматичних клітин.
Штучне молоко дозволяє трансформувати дріжджі за допомогою сучасної генної інженерії. У минулому метод професора Таллера успішно застосовувався для виробництва вакцин, антитіл, біосенсорів та зеленої енергії з використанням різноманітних організмів, зокрема бактерій, мікроводоростей і навіть вірусів.
Джерело: mti.hu
Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.
Підписатися