Ізраїльські вчені створили молоко з дріжджів

Ізраїльські вчені створили молоко з дріжджів

09:28 Січень 9, 2021

Життя 2962 2 хвилини

Magyar

Дослідники з Тель-Авівського університету, експериментуючи з дріжджами, отримали рідину, яка на смак та запах схожа на коров’яче молоко.

Професор кафедри біоінженерії Тамір Таллер та підприємець – харчовий технолог  Ежал Іфферган створили для свого нового продукту спільне підприємство – компанію Imagindairy, ідеться в заяві навчального закладу.

Протягом останніх років зростає усвідомлення того, що молочна промисловість і виробництво молочних продуктів завдають шкоди навколишньому середовищу та здоров’ю людей, а розведення тварин з промисловою метою також порушує етичні проблеми. Ось чому біотехнологічні компанії в усьому світі почали шукати можливі замінники молока.
Метою Imagindairy є виготовлення рідини, яка зберігає всі важливі харчові цінності тваринного молока і має такий самий смак, аромат та структуру, як молоко, але добувається без страждань корів та шкоди навколишньому середовищу.

Крім того, молочні й сирні продукти компанії набагато корисніші, ніж молоко тваринного походження, оскільки не містять холестерину, лактози та соматичних клітин.

Штучне молоко дозволяє трансформувати дріжджі за допомогою сучасної генної інженерії. У минулому метод професора Таллера успішно застосовувався для виробництва вакцин, антитіл, біосенсорів та зеленої енергії з використанням різноманітних організмів, зокрема бактерій, мікроводоростей і навіть вірусів.

Джерело: mti.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня