У Харкові новорічну ялинку встановили в метро

У Харкові новорічну ялинку встановили в метро

16:17 Грудень 8, 2022

Життя 1311 3 хвилини

Magyar

У Харкові на станції метро «Університет» 7 грудня встановили новорічну ялинку. Її висота становить 5,5 метрів.

Про це повідомили в Харківській міській раді.

«Йде війна, і встановлювати ялинку на майдані Свободи, як ми це робили завжди, недоречно. Тому ми встановили її в метрополітені. Це безпечно», — заявив міський голова Ігор Терехов.

Він розповів, що в метро також відбудуться новорічні заходи для дітей, а ще — невеликий концерт. Вхід, за словами мера, безоплатний.

Як пише «Слово і діло», у більшості обласних центрів через війну головну ялинку міста вирішили не встановлювати. Десь таке рішення ухвалили через онлайн-голосування, а десь так самостійно вирішила місцева влада.

У низці обласних центрів це рішення ще не ухвалили. Водночас у різних районах Києва цьогоріч установлять ялинки, але зроблять це коштом приватного бізнесу й без «новорічного пафосу», повідомив міський голова Віталій Кличко.

Головну ялинку країни традиційно встановлять на Софійській площі. Вона буде штучною, 12 метрів заввишки, прикрашена енергозберігальними гірляндами, які світитимуться від генератора.

Ялинка буде меншою, ніж зазвичай. До прикладу, торішня ялинка була заввишки 31 метр. Оздоблять її прикрасами минулих років. 1000 іграшок, а саме кулі синього та жовтого кольорів, а також 500 білих голубів надасть приватна компанія. Верхівку ялинки прикрашатиме герб України.

Неподалік від генератора планують організувати точку для підзарядки телефонів та інших гаджетів. Після свят бізнес передасть цей генератор військовим.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня