Через чотири місяці після землетрусу до північно-західного регіону Сирії прибула перша партія допомоги ООН

Через чотири місяці після землетрусу до північно-західного регіону Сирії прибула перша партія допомоги ООН

09:05 Червень 25, 2023

Життя 1482 2 хвилини

Magyar

Через більш ніж чотири місяці після руйнівного стихійного лиха перший вантаж гуманітарної допомоги ООН у п’ятницю прибув до постраждалого від землетрусу Ідлібу, що на північному заході Сирії.

За даними правозахисної організації «Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини» (OSDH), у регіон прибуло десять вантажівок. Це перший конвой з гуманітарною допомогою, який дістався контрольованої опозицією території країни з контрольованої урядом частини країни після руйнівного землетрусу в лютому.

Речник Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) заявив, що вантаж містить гуманітарну допомогу.

Поставки гуманітарної допомоги тримаються під пильним контролем ісламістської збройної організації Хаджат Тахрір ас-Сам (HTS), яка домінує в регіоні, заявив речник OSDH. Раніше HTS не допустила доставку допомоги в постраждалий від землетрусу район.

На початку лютого в прикордонних регіонах Туреччини та Сирії стався землетрус силою 7,8 бала, внаслідок якого загинуло понад 50 тисяч людей.

Внутрішній конфлікт у Сирії, який триває вже дванадцять років, значно ускладнює роботу гуманітарних організацій. У перші дні після землетрусу з’явилася інформація про те, що радикальні ісламістські організації, які домінують у регіоні Ідліб, не хочуть, щоб допомога потрапляла туди із території, контрольованої сирійськими урядовими силами.

 (MTI)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня