karpat.in.ua

Угорські винороби Карпатського басейну спільно виготовлять вино Національної єдності

Асоціація угорських закордонних виноробів виготовить вино Національної єдності з поєднання білих вин із типових місцевих білих сортів винограду з усіх винних регіонів Карпатського басейну.

«Ось уже протягом ста років колишні історичні винні регіони розділені кордонами різних держав. З нагоди ювілею ми хотіли б об’єднати виноградники Карпатського басейну у спільному вині. Запрошуємо угорських виноробів долучитися до нашого заклику та виготовити спільно вино нашої єдності», – йдеться у повідомленні Асоціації.

Мета ініціативи, ідею котрої висунув Шандор Цап, винороб зі Словаччини, – представити вино, виготовлене з білих сортів винограду з усіх винних регіонів Карпатського басейну, в інший символічний день, 20 серпня. Згідно з планом, у пляшки розлиють 1 100 літрів відповідного вина.

Долучитися до ініціативи може будь-який угорський виробник зі своїм сухим білим вином, виготовленим із типових сортів винограду Карпатського басейну врожаю 2019 року.

Реєстрація триває за електронною адресою info@borhirado.sk.

Для виготовлення дизайну етикетки спільного вина Асоціація угорських закордонних виноробів незабаром також оголосить конкурс.

MTI