Власники готелів та ресторанів Закарпатської області вимагають пояснень від влади щодо посилення карантину, повідомив голова Закарпатської туристичної організації Федір Шандор.
Організація вважає, що введення нових обмежень безпосередньо вплине на й без того ледь живий готельно-ресторанний бізнес та сферу громадського харчування. Саме тому керівництво організації закликало своїх колег узяти участь у зустрічі 6 липня в Ужгороді біля пам’ятника Волошину о 12-й годині дня.
Ініціатори заходу вважають, що анонсовані обмеження є алогічними на теперішньому етапі пандемії.
На ініційованій зустрічі ресторатори та готельєри хочуть поставити представницьким органам такі запитання:
- Чому вірус поширюється на терасах лише до 22.00?
- Чому на ринках, заводах та в маршрутках менш небезпечно, ніж у закладі, де більше простору, та з персоналом, що належним чином дотримується всіх норм безпеки?
- Чому не ініціюється зустріч з представниками готельно-ресторанного бізнесу для обговорення найважливіших питань, які стосуються Закарпаття?
- Чому б не ввести карантинні обмеження локально в місцях, де існує реальна загроза, замість того, щоб уся область страждала від посилення карантину?
- Хто допоможе нам знайти вихід із біди?
- Який комітет створили законодавці для підтримки бізнесу, що зазнав величезних втрат унаслідок 4-місячного простою?
- І не в останню чергу, хто підтримає сотні тисяч робітників та їхніх сімей, які втрачають роботу через прийняті рішення?
Джерело: (Kárpátalja.ma)