На Донеччині примусово евакуюють ще понад 700 дітей – ОВА

На Донеччині примусово евакуюють ще понад 700 дітей – ОВА

10:34 Серпень 5, 2024

Життя 643 2 хвилини

Magyar

На Донеччині через постійні обстріли примусово евакуюють ще 744 дитини в їхні сім’ї з понад 10 населених пунктів, йдеться в повідомленні голови Донецької ОВА Вадима Філашкіна.

Він зазначив, що 4 серпня було проведено засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій регіону. Головною темою зустрічі стала безпекова ситуація у Гродівській та Новогродівській громадах.

Як повідомив Філашкін, «ворог щодня нищить авіабомбами міста та села цих громад, тому прийнято рішення евакуювати дітей у примусовий спосіб з їх батьками або іншими законними представниками».

Мова йде про населений пункт Новогродівка, села Маринівка, Михайлівка, Лісівка, Промінь, Московське, Балаган, Миколаївка, Миролюбівка, Малинівка, Новоекономічне, Полтавка та Острівське.

«Всього з чотирьох громад маємо евакуювати до більш безпечних регіонів України 744 дитини з їх родинами», – розповів очільник Донецької ОВА.

Також Філашкін додав, що дав доручення залучити до процесу евакуації дітей виключно броньовані автомобілі, оскільки на території цих громад ворог активно застосовує FPV-дрони.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня