Плем’я в Перу, яке нічого не знає про світ, напало на лісорубів зі списами

Плем’я в Перу, яке нічого не знає про світ, напало на лісорубів зі списами

08:30 Серпень 8, 2024

Життя 539 3 хвилини

Magyar

У перуанській Амазонії сталася сутичка між неконтактним племенем та групою лісорубів. Як повідомляє IFLScience, корінні жителі атакували людей, які зайшли на їхні землі.

Інцидент стався в так званій спірній частині Перуанської Амазонії. Коаліція корінних народів FENAMAD повідомила про інцидент і звинуватила уряд у тому, що він доклав недостатньо зусиль для захисту території племені Машко-Піро від видобутку лісових ресурсів.

В організації стверджують, що під час зіткнення один із лісорубів був серйозно поранений стрілою, яку випустив один із племені Машко-Піро в басейні річки Паріаман у Перу.

Напад стався в частині тропічного лісу, яку уряд визнав землею неконтактного племені. Проблема полягає в тому, що ця територія так і не отримала офіційного захисту.

FENAMAD попросило Міністерство культури Перу, яке відповідає за захист корінних народів, “терміново втрутитися” в ситуацію, щоб забезпечити безпеку племені.

“Напад є доказом того, наскільки важливо, щоб уся територія Машко-Піро була захищена належним чином. Необхідно відкликати всі ліцензії на вирубку лісу на території Машко-Піро”, — йдеться в заяві неурядової організації Survival International.

Народ Машко-Піро є громадою кочових мисливців-збирачів, які живуть у тропічних лісах південного сходу Перу. Машко-Піро також вважається одним із найбільших неконтактних племен на Землі, яке налічує близько 750 членів.

У цих відлюдників є всі підстави ставитися з ворожістю до зовнішнього світу. Наприкінці 19 століття плем’я постраждало від рук колоніальних каучукових баронів у західній частині Амазонки. Тоді тисячі членів племені були викрадені в рабство, а інші вбиті.

У наші дні плем’я зіткнулося з новою загрозою — вирубкою лісів, яка іноді, проводиться незаконно.

“Це гуманітарна катастрофа, тому вкрай важливо, щоб лісорубів відправили назад, а територію Машко-Піро було захищено належним чином”, — заявила Керолайн Пірс, директорка Survival International.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня