На озброєнні ЗСУ з'явиться новий вітчизняний вогнемет

На озброєнні ЗСУ з'явиться новий вітчизняний вогнемет

10:34 Серпень 8, 2024

Життя 474 2 хвилини

На озброєнні армії з’явиться реактивний вогнемет українського виробництва. Зброя призначена для ураження живої сили, легкоброньованої та автомобільної техніки.

У Міноборони кодифікували та допустили до експлуатації у військах піхотний реактивний вогнемет, розроблений фахівцями однієї із установ сектору ОПК.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони у середу, 7 серпня.

Новий вогнемет призначений для ураження вогневих точок противника, легкоброньованої та автомобільної техніки ворога. Також з вогнемета можна знищувати живу силу ворога за укриттями, перепонами та на відкритій місцевості.

Вогнемет оснащений реактивною гранатою із спеціальною термобаричною сумішшю.

За своєю фугасною дією вибух цієї гранати еквівалентний детонації артилерійського снаряда великого калібру. Небезпека для живої сили ворога зберігається на відстані понад півсотні метрів від епіцентру вибуху.

У Міноборони зазначили, що особливо ефективне використання вогнемету під час штурмових дій у міському середовищі: на ділянках із капітальною забудовою, поглибленими укриттями тощо. Наприклад, ворог, який укрився у цегляному будинку, не матиме шансів на виживання, якщо постріл вогнемета вибухне всередині.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня