Ситуація з ядерною безпекою на ЗАЕС погіршується, - МАГАТЕ

Ситуація з ядерною безпекою на ЗАЕС погіршується, - МАГАТЕ

10:44 Серпень 18, 2024

Життя 551 2 хвилини

Magyar

Вчора, 17 серпня, ситуація з ядерною безпекою на Запорізькій атомній електростанції почала погіршуватися через удар безпілотника.

Про це йдеться на сайті Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

Зазначається, що ситуація з ядерною безпекою на Запорізькій атомній електростанції погіршується через удар безпілотника, який “вдарив по дорозі біля території АЕС”.

“Ми бачимо ескалацію загроз ядерній безпеці та безпеці Запорізької АЕС. Я залишаюся надзвичайно стурбованим і повторюю свій заклик до максимальної стриманості з усіх сторін і до суворого дотримання п’яти конкретних принципів, встановлених для захисту станції”, – заявив голова агентства Рафаель Гроссі.

У МАГАТЕ кажуть, що їм повідомили, що вибухівка, яку нібито переносив безпілотник, здетонувала безпосередньо за охоронною зоною станції. Місце зіткнення знаходилося поблизу ставків для охолоджувальної води і приблизно за 100 метрів від Дніпровської лінії електропередач – єдиної лінії, що забезпечує енергопостачання ЗАЕС.

Українські офіційні установи, зокрема “Енергоатом”, цю ситуацію поки що не прокоментували.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня