У Москві відбулася демонстрація за звільнення власника Telegram

У Москві відбулася демонстрація за звільнення власника Telegram

14:11 Серпень 27, 2024

Життя 450 2 хвилини

Magyar

Один із демонстрантів закликав людей перестати підтримувати президента росії Володимира Путіна й виступити за свободу слова.

Протестувальники поокремо зібралися перед посольством Франції в Москві з вимогою звільнити заарештованого у Франції засновника Telegram Павла Дурова. Один із демонстрантів, якого пізніше заарештувала поліція, тримав плакат французькою мовою із закликом не підтримувати президента росії та поважати свободу слова.

Активісти намагалися обійти заборону на несанкціоновані демонстрації, проводячи одиночні пікети.

39-річний уродженець росії Дуров, який має також французьке громадянство, був заарештований в аеропорту поблизу Парижа в суботу після приземлення на своєму приватному літаку.

Проти Telegram, популярної у Східній Європі платформи обміну повідомленнями, ведеться розслідування через відсутність модераторів. За даними поліції, додаток безперешкодно використовується для зв’язку, пов’язаного з обігом наркотиків і педофілією.

Telegram став провідною соцмережею поряд з такими гігантами, як Facebook, YouTube, WhatsApp та Instagram, але й досі не відповідає вимогам Європейського Союзу. У зв’язку з цим його тимчасово призупинили в деяких країнах – членах ЄС, зокрема в Іспанії.

Euronews

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня