ЄС розпочав розслідування проти Telegram через можливе заниження числа користувачів

ЄС розпочав розслідування проти Telegram через можливе заниження числа користувачів

11:04 Серпень 29, 2024

Життя 326 2 хвилини

У Європейському союзі перевіряють, чи не порушив Telegram цифрові правила блоку, не надавши точних даних про користувачів.

Про це пише Financial Times.

У ЄС підозрюють, що додаток занижує кількість щомісячних користувачів у країнах блоку, щоб не перевищувати поріг у 45 мільйонів. Оскільки в такому разі великі онлайн-платформи підпадають під дію низки правил Брюсселя: наприклад, вони мають модерувати у себе нелегальний та небезпечний контент та дезінформацію, а також надавати свої дані на запит Єврокомісії.

У лютому Telegram прозвітував, що має 41 мільйон щомісячних користувачів у країнах блоку. Згідно із законом ЄС про цифрові послуги, цього місяця Telegram мав надати оновлені дані, але там лише заявили, що у них «значно менше, ніж 45 млн середньомісячних активних користувачів у ЄС».

За словами чиновників ЄС, Telegram порушує закон, і розслідування, ймовірно, покаже, що справжня кількість користувачів перевищує граничне значення для «дуже великих онлайн-платформ».

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня