Хасидів закликали утриматися від паломництва в Умань, в місті посилюють заходи безпеки

Хасидів закликали утриматися від паломництва в Умань, в місті посилюють заходи безпеки

09:16 Вересень 11, 2024

Життя 431 2 хвилини

Magyar

Хасидів закликали утриматися від паломництва в Умань на святкування Рош га-Шана через регулярні російські атаки та ураження росіянами цивільних об’єктів.

Про це повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець в Telegram.

«Як і попередні роки війни, передовсім рекомендуємо вірянам зважити на безпекову ситуацію в нашій країні та утриматися від відвідин Умані. Регулярні російські атаки та ураження цивільних об’єктів, провокації – не просто страхачки, а українська буденність, на жаль», — пише він.

Влада зазначає, що, попри застереження, частина вірян все ж відвідає культове для себе місце. Він анонсував проведення комплексних безпекових заходів, серед яких укриття, робота профільних служб, надання меддопомоги та епідеміологічне благополуччя.

Рош га-Шана — єврейський Новий рік. Могила цадика Нахмана на єврейському кладовищі в Умані є місцем паломництва для хасидів з усього світу. Щороку вони з’їжджаються туди для святкування Рош га-Шана.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня