В Україні взимку не буде світла до 18 годин на добу - ООН

В Україні взимку не буде світла до 18 годин на добу - ООН

16:55 Вересень 19, 2024

Життя 148 2 хвилини

Моніторингова місія ООН з прав людини прогнозує, що взимку відключення електроенергії триватимуть від 4 до 18 годин щодня.

Про це заявили спостерігачі ООН з прав людини.

„Ця зима буде дуже складною. Люди, ймовірно, зіткнуться з регулярними відключеннями електроенергії по всій країні. Будь-які нові атаки, що призведуть до триваліших відключень, можуть мати катастрофічні наслідки”, – зазначила керівниця моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белль.

За її словами, наслідки цих атак будуть довготривалими і потребують комплексного підходу.

„Національні та міжнародні партнери повинні об’єднати зусилля для відновлення критично важливої інфраструктури та притягнення до відповідальності винних осіб за скоєну шкоду”, – додала Белль.

У доповіді місії зазначається, що взимку відключення електроенергії триватимуть від 4 до 18 годин щоденно.

Російські атаки призвели до втрати близько 9 гігават виробничих потужностей, що становить половину обсягу, необхідного Україні в зимовий період.

„Станом на червень 73% теплових електростанцій країни були виведені з ладу. Якщо взимку 2022-2023 років атаки здебільшого спрямовувалися на об’єкти передачі електроенергії, то з березня 2024 року основною мішенню стали об’єкти генерації”, – додали в ООН.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня