Зеленський вважає, що Україні потрібен свій патріархат

Зеленський вважає, що Україні потрібен свій патріархат

09:45 Вересень 22, 2024

Життя 179 2 хвилини

Президент Володимир Зеленський повідомив, що під час зустрічі із екзархами (послами, – ред.) Константинополя, яка відбулася у Києві 28 серпня, сказав їм, що Україні потрібен свій патріархат.

Про це пише видання LB

„Я сказав, що наші люди, українці, зрозуміли б, якби наш статус було піднесено до патріархату. Екзархи прийняли інформацію і донесуть її до Вселенського Патріарха Варфоломія, будуть радитися”, – сказав очільник держави, відповідаючи на відповідне питання журналістів ввечері 20 вересня.

Зеленський зазначив, що екзархи мають можливе бачення плану дій щодо піднесення української митрополії до статусу патріархату, але він має пройти обговорення, передусім – в Константинополі.

„Вони на контакті з Віктором Єленським (головою Державної служби України з питань етнополітики та свободи совісті, – ред.) з цього питання. Мають повернутися з конкретними пропозиціями”, – сказав Зеленський.

Видання зазначає, що Православна церква України, яка отримала Томос про автокефалію у 2019 році, має статус митрополії, і, згідно з канонами, піднесення до патріархату має відбуватись лише в межах діючого Томосу, а надання ще одного виключається. 

Також для цього мають об’єднатись всі православні церкви України.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня