«Це було повною несподіванкою»: на півночі Франції археологи знайшли 200-річне послання

«Це було повною несподіванкою»: на півночі Франції археологи знайшли 200-річне послання

15:37 Вересень 23, 2024

Життя 156 3 хвилини

Magyar

На півночі Франції археологи знайшли невеликий скляний флакон, в якому було послання 200-річної давнини від колеги з іншого століття, пише видання Interesting Ingineering.

Як стало відомо, записку написав археолог П.Ж. Фер, який проводив розкопки на місці знахідки в Сіте-де-Ліме в січні 1825 року.

„Тепер археолог Гійом Блондель очолив команду волонтерів, які розкопували ділянку Camp de César біля пляжу Puys в Дьєппі. Вони проводили ці розкопки як аварійно-рятувальні, оскільки ерозія скелі загрожувала об’єкту. Під час роботи археологи відкопали більшість фрагментів галльської кераміки. Під час однієї з таких експедицій один зі студентів знайшов круглий обідок від горщика. Для цього він використав овальний шматок, що піднімався від центру”, – розповіли у матеріалі.

Оглянувши його, Блондель зрозумів, що це не галльська кераміка, а, швидше за все, маленька глазурована чашка, з якої стирчав прозорий скляний предмет. Дослідник описав знахідку 200-річного послання як „магічний” момент.

„Ми знали, що тут проводилися розкопки в минулому, але знайти це послання 200-річної давнини… це було повною несподіванкою. Іноді ви бачите такі капсули часу, які залишають теслі, коли будують будинки. Але в археології це дуже рідкісне явище. Більшість археологів вважають за краще думати, що за ними ніхто не прийде, тому що вони зробили всю роботу!”, – наголосив Блондель.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня