Показники мобілізації за рік зросли втричі - Міноборони

Показники мобілізації за рік зросли втричі - Міноборони

19:43 Вересень 23, 2024

Життя 0 2 хвилини

В Україні за останній рік показники мобілізації зросли втричі. Наступним кроком буде реформа територіальних центрів комплектування.

Про це міністр оборони Рустем Умєров написав у колонці для Forbes Ukraine, присвяченій року перебування на посаді.

«Ми в три рази збільшили показники мобілізації. І в п’ять разів розширили можливості для тренування українських військових. Наступний крок — реформа ТЦК. Над цим також працюємо», – написав він.

Умєров також нагадав про успіхи в цифровізації армії: запуск додатків для військових «Армія+», «Резерв+».

У «Резерві+» майже 3,5 млн українців отримали електронний військово-обліковий документ, що знизило навантаження на ТЦК. В «Армія+» 230 тисяч військових уже користуються електронними послугами.

Крім того, цього року Міноборони скасувало 16 журналів та паперових книг обліку.

«За цей рік ми рекордно розвинули українську оборонку. Ми профінансували українське виробництво на понад $4 млрд. На Харківщині ми дали відсіч російській армії саме українською зброєю. Саме українські боєприпаси забезпечували ЗСУ, коли ми не отримували підтримку від США. Сьогодні кожен другий боєприпас на фронті — українського виробництва. Якщо у 2023 році українська частка боєприпасів становила 18%, то у 2024 році зросла до 41%», – розповів міністр.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня