Жодних угод про обмін дітьми між Україною та росією не було, – Лубінець

Жодних угод про обмін дітьми між Україною та росією не було, – Лубінець

15:25 Вересень 27, 2024

Життя 0 2 хвилини

Угоди про „обмін дітей” між Україною та росією не було та не може бути!

Про це у Telegram повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

„Жодних угод про „обмін” дітьми не було і не може бути! В одному з іноземних медіа поширилася інформація, що Катар нібито оголосив про угоду з Україною та росією про обмін дітьми. Насправді жодної угоди ніхто не укладав. Це виглядає, як відверте просування російських наративів”, – зазначив він.

Лубінець нагадав, що Катар виступає посередником саме у поверненні незаконно депортованих та примусово переміщених українських дітей.

„Водночас, Україна не викрадала і не утримує російських дітей на своїй території, не перешкоджає в їх поверненні в росію, якщо вони перебувають на нашій території. Міжнародне гуманітарне право не передбачає такого процесу як обмін дітьми. До якого цинізму треба дійти, щоб запропонувати подібний механізм повернення українських дітей з депортації?

Тому ще раз підкреслюю, ця інформація не відповідає дійсності. Прошу українських та міжнародних журналістів не поширювати чергову російську пропаганду та звертатися до офіційних джерел!” – додав омбудсмен.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня