Через російську агресію в Україні пошкоджено 1169 об’єктів культурної спадщини

Через російську агресію в Україні пошкоджено 1169 об’єктів культурної спадщини

19:06 Жовтень 3, 2024

Життя 14 3 хвилини

Внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україні було пошкоджено 1169 пам’яток культурної спадщини, з них 22 – у вересні.

Про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

“За інформацією, поданою обласними та Київською міською військовими адміністраціями, за вересень загальна чисельність постраждалих пам’яток культурної спадщини регіонів зросла на 22 одиниці й наразі складає 1169 об’єктів. З них національного значення – 117, місцевого – 983, щойно виявлених – 69”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Херсонській та Сумській областях сталися повторні влучання у пошкоджені раніше пам’ятки культурної спадщини. А у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Херсонській, Сумській та Львівській областях додалися нові.

Загалом пошкоджень зазнали пам’ятки культури у 18 областях та Києві, зокрема: у Харківській області – 315, Херсонській – 154, Донецькій – 161, Одеській – 116, Чернігівській – 65, Київській області та м. Києві – 81, Запорізькій – 49, Миколаївській – 41,  Дніпропетровській – 41, Львівській – 60,  Луганській – 31, Сумській – 29, Хмельницькій – 10, Полтавській – 6, Вінницькій – 4, Житомирській – 4, Кіровоградській – 1, Черкаській – 1.

У міністерстві також додали, що на кінець вересня 2024 року майже вся територія Луганської та значні частини територій Запорізької, Донецької та Херсонської областей досі перебувають у тимчасовій окупації. Це робить неможливим обрахунок точної кількості пошкоджених пам’яток культурної спадщини, що постраждали в ході бойових дій та окупації.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня