ЄС спрямував допомогу Боснії на тлі смертоносних повеней

ЄС спрямував допомогу Боснії на тлі смертоносних повеней

14:29 Жовтень 7, 2024

Життя 194 2 хвилини

У відповідь на запит про допомогу від Боснії і Герцеговини від 5 жовтня ЄС розгорнув пошуково-рятувальні команди та направив надзвичайні вантажі для підтримки служб швидкого реагування, які мають справу з повенями та зсувами ґрунту.

Про це, як пише „Європейська правда”, повідомили в Єврокомісії.

Загалом 12 країн запропонували допомогу Боснії і Герцеговині через Механізм цивільного захисту ЄС.

Пошуково-рятувальні команди з Хорватії, Словенії, Чорногорії та Сербії вже були розгорнуті на вихідних. Вони шукають зниклих безвісти і розбирають завали, щоб допомогти відновити життєво важливу інфраструктуру.

Крім того, ЄС також мобілізував надзвичайні запаси, такі як предмети для укриття з Албанії, Угорщини, Чорногорії, Румунії та Туреччини.

„Ми також надаємо високоякісні супутникові знімки через нашу супутникову систему Copernicus, щоб допомогти місцевій владі оцінити збитки, завдані повенями”, – йдеться у повідомленні.

Комісар з управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич висловив вдячність за численні пропозиції Боснії і Герцеговині: „Я дякую всім країнам, які активізувалися на підтримку Боснії і Герцеговини. Це сильний прояв солідарності ЄС у час великої потреби”.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня