В Америці готуються до хаосу: будують розкішні бункери на випадок безладу

В Америці готуються до хаосу: будують розкішні бункери на випадок безладу

14:43 Жовтень 8, 2024

Життя 4 4 хвилини

Зараз американці бояться не стільки ядерної бомби, як політичних потрясінь. Саме тому вони будують бункери і шукають шляхи втечі за кордон. І демократи, і республіканці стурбовані тим, що станеться після президентських виборів у листопаді.

Під час нинішніх політичних потрясінь є два основні напрямки антикризових планів американців: один – отримати громадянство в таких країнах, як Мальта, а інший – побудувати бункери вдома.

Після замаху на Дональда Трампа спостерігається сплеск інтересу до вибухозахищених рішень для дому.

«Багато людей вважають, що Америці загрожує громадянська війна або революція», – стверджує Рон Хаббард, генеральний директор компанії Atlas Survival Shelters, яка займається будівництвом бункерів. Він додав, що після спроби вбивства колишнього президента Дональда Трампа на мітингу в Пенсильванії в липні спостерігається сплеск інтересу до «суперрозкішних» бункерів Atlas, які можуть похвалитися високотехнологічними функціями, такими як куленепробивні вікна, двері, придатні для плавання, захищені від несанкціонованого доступу повітряні фільтри і кімнати для дезактивації.

І, звичайно ж, евакуаційні тунелі є стандартом для великих моделей вартістю понад 200 000 доларів.

Минулі страхи живлять теперішню тривогу

Хоча сьогоднішня соціальна тривога перегукується з минулими страхами, такими як ядерна загроза 1950-х років або нещодавня пандемія, нинішня тривога відрізняється від попередніх станів, оскільки політична риторика загострює ситуацію.

Те, що ми спостерігаємо зараз, – це новий вид тривоги, який стимулюється і заохочується політичними акторами», – підкреслила Елейн Мей, історик з Університету Міннесоти, яка у своїй книзі “Фортеця Америка” дослідила зростаючу ізоляцію американців у відповідь на реальні та уявні загрози.

Шістдесят сім відсотків дорослих американців вважають, що нинішній політичний клімат робить політично вмотивоване насильство більш імовірним, як показало опитування YouGov, проведене наступного дня після стрілянини на мітингу Трампа. А опитування Reuters-Ipsos, проведене в той самий час, показало, що 79 відсотків респондентів погодилися з тим, що ситуація в США виходить з-під контролю.

Купівля громадянства також популярна 

«Ми отримуємо все більше запитів від американців, як демократів, так і республіканців, які хотіли б тимчасово переїхати до Канади після листопадових виборів», – каже імміграційний адвокат з Монреаля Жан-Філіп Брюне. Але країни, що пропонують громадянство інвестора, також популярні, наприклад, Антигуа і Барбуда в Карибському басейні та Мальта, Португалія, Іспанія і Греція в Середземному морі.

Втеча коштує недешево. На Мальті для отримання громадянства потрібні інвестиції в розмірі 750 000 євро, а також нерухомість, яку можна купити або орендувати в країні. Крім того, острівна держава щорічно публікує список нових громадян, тож це далеко не секретна інформація.

Джерело: (vg.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня