Японія надішле енергообладнання для восьми областей України

Японія надішле енергообладнання для восьми областей України

20:45 Жовтень 8, 2024

Життя 96 2 хвилини

Генератори від Японії передадуть Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Полтавській, Житомирській та Кіровоградській областям.

Японія у жовтні планує передати Україні генератори, великі трансформатори та інше енергетичне обладнання та габіони для його захисту.

Про це повідомив посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда в інтерв’ю.

«Плануємо вже в жовтні почати надавати генератори, великі трансформатори та інше енергетичне обладнання», – заявив він.

За словами посла, Україна отримає малі генератори для населених пунктів у восьми областях – Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Полтавській, Житомирській та Кіровоградській, а також державних енергетичних компаній.

Кунінорі Мацуда додав, що Японія готується постачати турбіни для когенерації та газові когенераційні установки, приділяючи особливу увагу Харкову.

«Але якщо надане обладнання буде знищено, то наші зусилля виявляться марними. Тому ми наразі готуємося надати габіони – захисні конструкції для таких генераторів. Ми їх називаємо ґрунтовою бронею. Постачання розпочнеться у жовтні, а завершиться передача до кінця року», – зазначив Мацуда.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня