Ситуація покращується. Україні вдається провести певні ротації військ, – Подоляк

Ситуація покращується. Україні вдається провести певні ротації військ, – Подоляк

14:10 Жовтень 14, 2024

Життя 177 2 хвилини

Magyar

Україні вдається провести певні ротації військ та збільшити кількість резервів. росії на фронті теж важко.

Про це повідомляє радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, якого цитує The Wall Street Journal.

Подоляк у коментарі виданню зазначив, що в Україні вдалося провести деякі ротації військ на фронті та збільшити чисельність резервістів, тому ситуація покращується.

При цьому українські чиновники та військові аналітики сказали WSJ, що росії на фронті теж важко. Окупаційні війська не досягли значного прориву, незважаючи на масові зусилля.

Подоляк також прокоментував план перемоги України. За його словами, план є детальною стратегією, яка охоплює військові, економічні, політичні та дипломатичні кроки, необхідні для того, щоб змусити росію припинити війну.

Серед запропонованих кроків – запит на додаткові ракети великої дальності, такі як ATACMS та Storm Shadow, і дозвіл стріляти ними по військових цілях у глибині росії. За словами Подоляка, це може змінити розрахунок російського диктатора Володимира Путіна шляхом посилення внутрішнього тиску, а також послаблення російських сил.

Радник керівника ОП наголосив, що без додаткової підтримки війна може затягнутися на роки і закінчитися розмиванням глобального становища західних країн.

„Змушення України вести переговори з позиції слабкості не покладе край конфлікту, але підбадьорить Путіна продовжувати свою головну мету – повний контроль над Україною”, – додав Подоляк.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня