Навчальний рік стартував і у Центрах підтримки молодих талантів БФ «ҐЕНІУС»

Навчальний рік стартував і у Центрах підтримки молодих талантів БФ «ҐЕНІУС»

13:29 Жовтень 15, 2024

Життя 78 4 хвилини

Magyar

12 жовтня у Центрах підтримки молодих талантів благодійного фонду «ҐЕНІУС» теж розпочався новий навчальний рік. Його урочисте відкриття відбулося у стінах Ужгородського ліцею ім. Габора Дойко. Протягом 2024-2025 навчального року в таких центрах у всьому краї займатиметься загалом 1386 школярів.

На Закарпатті функціонує 15 центрів із підтримки розвитку обдарованих учнів. «З цього навчального року заняття проводитимуться за новим віковим розподілом, окремо навчатимуться 3- та 4-класники, а також 5-6-класники, 7-8-класники та 9-10-класники. До того ж, у нас є нові предметні блоки, менші вивчають рідну мову, старші – біологію, хімію, географію, історію та краєзнавство, літературу. Більшість учасників – учні 5 та 6 класів. Ми вдячні уряду Угорщини за підтримку. Викладачі протягом літа розробили програму навчання для кожного центру», – повідомила директорка БФ «ҐЕНІУС» Наталія Вараді.

Для учнів молодшої школи тривалість занять становить 4×45 хвилин, а для старшокласників – 3×60 хвилин. Розподілені за предметами та віковими групами, школярі вивчають математику, рідну мову, народну культуру, природознавство, історію, краєзнавство, англійську, угорську, українську мови, ІТ, фізику.

На відкритті навчального року присутніх привітала директорка Ужгородського ліцею ім. Габора Дойко Юдіта Кулін. «Я дуже рада, що благодійному фонду «ҐЕНІУС» вдалося і цього року організувати навчання вихідного дня у 15 центрах для обдарованих учнів. Ми намагаємося донести дітям, що навчатися класно, цікаво та варто, і спонукати їх до цього. Мета таких занять саме в цьому. Навчальна програма у центрах для кожного предмета складена таким чином, аби вона трохи відрізнялася від шкільної, була дещо більш цікавою, інтерактивною, ніж звичайна. Друга найважливіша мета – щоби діти знайомилися із однолітками з навколишніх населених пунктів саме у цих центрах, які розташовуються на базі шкіл. Наприклад, у центрі навчання на базі Ужгородського ліцею ім. Габора Дойко займаються учні із Холмока, Шишлівців, Середнього. У цьому навчальному році маємо 106 заявок від учнів. Ми раді, адже це для нас дуже гарний показник», – розповіла у коментарі нашому виданню Юдіта Кулін.

LI/Kárpátalja hetilap

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня