Дедалі більше молодих людей записується до північнокорейської армії

Дедалі більше молодих людей записується до північнокорейської армії

15:06 Жовтень 18, 2024

Життя 3 2 хвилини

Magyar

Північнокорейські державні ЗМІ заявили в середу, що близько 1,4 мільйона молодих людей записалися в армію лише цього тижня, звинувативши Сеул у провокаційному ударі безпілотника, адже цей випадок «поставив їх на межу війни», повідомляє Reuters.

Молоді люди, які, за повідомленнями державних ЗМІ, підписали зобов’язання вступити або повернутися в армію, сповнені рішучості вести «священну війну» зі знищення ворога зброєю революції, йдеться в повідомленні ЦТАК. За даними північнокорейських ЗМІ, минулого року 800 000 людей добровільно вступили до армії, щоб боротися проти Сполучених Штатів.

За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS), Північна Корея налічує 1,28 мільйона діючих солдатів і близько 600 000 резервістів. Поряд з цим, є ще 5,7 мільйона членів Червоної гвардії, але багато підрозділів не озброєно.

Ситуація між двома державами на Корейському півострові знову загострюється. Напруга виникла після того, як у вівторок Північна Корея підірвала дороги між двома країнами у відповідь на військові навчання Південної Кореї і часту появу в регіоні стратегічних ядерних пристроїв США.

Джерело: index.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня