Україна повернула 95 захисників з полону

Україна повернула 95 захисників з полону

09:03 Жовтень 19, 2024

Життя 0 2 хвилини

Чимало звільнених мають серйозні захворювання та наслідки важких поранень, а також велику втрату ваги через катування та недостатнє харчування.

Україна провела обмін військовополоненими з російською стороною, у результаті якого додому повернулись 95 українських військових. Про це у п’ятницю, 18 жовтня, заявили Координаційний штаб та президент Володимир Зеленський.

Серед тих, хто повернувся додому, – 69 солдатів і сержантів та 26 офіцерів.

Звільнені військові захищали Маріуполь і Азовсталь, Донеччину, Луганщину, Харківщину, Київщину, Чернігівщину, Херсонщину. Це нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники інших підрозділів Сил безпеки та оборони, розповіли у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали незаконні вироки та були „засуджені”: 28 захисників – до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня