Водоканалами України спільно з Vodafone розпочинає проект «Розумний облік»

Водоканалами України спільно з Vodafone розпочинає проект «Розумний облік»

18:30 Січень 22, 2020

Життя 2531 2 хвилини

Мобільний оператор компанія “Vodafone Україна” та водоканали України почнуть пілотний проект “Розумний облік” (Smart Metering) на базі мережі NB-IoT, повідомили в прес-службі оператора.

“На вузли комерційного обліку води в інфраструктурі водоканалів встановлюють обладнання, за допомогою якого в онлайн-режимі знімають і передають дані за обсягами подачі води. Послуга дасть змогу автоматизувати процес збору даних, їхню обробку та управління”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією “Vodafone Україна”, водоканали, які беруть участь у пілотному проекті, отримують доступ до web-кабінету з інформацією про комерційне використання води, зручний інструмент для планування та аналітики, а також можливість автоматичного завантаження даних у свої інформаційні бази та системи.

Наразі пілотні проекти запущено у м. Суми та Вишневому Київської області. Компанія також планує співпрацю з п’ятьма містами, серед яких і міста-мільйонники, і районні центри.

Після завершення пілотного проекту планується комерційний запуск послуги “Розумний облік” для водоканалів, надалі – для інших постачальників послуг ЖКГ.

Крім того, планується розвивати послугу в таких напрямах, як технологічний облік ресурсів, квартирний облік, білінг.

“Основним критерієм для участі у проекті є відкритість і готовність водоканалів впроваджувати у робочий процес нові технологічні рішення”, – зазначає оператор.

Як повідомлялося, мобільний оператор компанія “Vodafone Україна” запустив в комерційну експлуатацію власну NB-IoT мережу (мережа для інтернету речей) на частоті 1800 МГц.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня