karpat.in.ua

Вже і виробники усвідомлюють, що потрібно щось робити з кавовими капсулами

Два найбільші британські виробника кавових капсул об’єднались, щоб зменшити забруднення навколишнього середовища.

Незважаючи на те, що кавові капсули дійсно зручні для споживачів, але, крім того, що вони значно дорожчі, ніж традиційне приготування кави, вони також є великим навантаженням на навколишнє середовище: капсули, що містять пластик, фольгу та алюміній, їх розкладання може тривати протягом 500 років.

Якщо до цього додати той факт, що у всьому світі щорічно споживається близько 20 мільярдів капсул, це свідчить про те, що цей вид відходів не є незначним.

Виробники трьох найбільших торгових марок Nestlé, що виробляє Nespresso і Nescafé Dolce Gusto, а також Jacobs Douwe Egberts, що виробляє капсули Tassimo, об’єднали зусилля та розпочнуть організований збір використаних капсул наступного року.

Для цього пропонують кілька способів: з’являться пункти збору, крім звичайних контейнерів для сміття, з’являться спеціальні блоки для збору використаних кавових капсул, а для онлайн-покупців буде можливість замовлення збору використаних капсул.

Окремі виробники вже мали власні системи переробки, але вони й мали помірний успіх, наприклад, до Nespresso на переробку потрапляла лише кожна третя використана капсула. Новою системою керуватиме незалежна від торгових марок некомерційна організація.

(kitekinto.hu)