Чехія заборонила в’їзд іноземців до країни

Чехія заборонила в’їзд іноземців до країни

15:45 Січень 30, 2021

Життя 2443 3 хвилини

Magyar

Уряд Чехії заборонив в’їзд іноземних громадян до країни. Рішення, прийняте на позачерговому засіданні кабінету міністрів, набере чинності з опівночі, повідомляє МЗС Чехії на своїй англомовній сторінці в Twitter у п’ятницю ввечері.

Згідно з повідомленням, іноземні громадяни можуть в’їжджати до Чехії лише в надзвичайно обґрунтованих випадках, поки рішення не буде скасовано.

Виняток становлять громадяни, що працюють у Чехії, та ті, хто там навчається. А також ті, хто їде через сімейні обставини, – на весілля чи похорон.

Рішення уряду обґрунтоване погіршенням епідемічної ситуації в Чехії, зазначили в МЗС.

Раніше повідомлялося, що чеський уряд також посилив обмеження всередині країни з півночі п’ятниці з огляду на погіршення епідемічної ситуації. Відповідно до цього, житло може здаватися лише тим, хто прибуває по службових справах, це має бути підтверджено офіційними документами. Гірськолижні курорти залишаються закритими, обмежено і відвідування в лікарнях.

Також було вирішено, що з наступного тижня жителі Чехії зможуть проходити безкоштовний тест на антиген кожні три дні. Досі це було можливо кожні п’ять днів. Цей захід пов’язаний також із тим, що Німеччина посилила правила перетину кордону для заробітчан із Чехії, котрі щодня перетинають кордон.

Чехи, які працюють у Саксонії, повинні пред’являти на кордоні негативний тест на коронавірус двічі на тиждень, а ті, хто працює в Баварії, – щодва дні. За даними чеської преси, близько 60 000 чехів щодня їздить до Німеччини на роботу.

Причиною рішень уряду стало те, що після більш ніж двох тижнів помірне поліпшення епідемічної ситуації зупинилося, а деякі показники знову почали погіршуватися. Кількість людей, що перебувають у лікарнях, протягом тижня постійно становила 6 тисяч, кількість серйозних випадків – близько тисячі.

Міністр охорони здоров’я Ян Блатни заявив, що обмеження будуть послаблені лише в тому випадку, якщо кількість людей, які перебувають у лікарнях, опуститься нижче 3 тисяч. Востаннє таке було в середині жовтня.

Джерело: mti.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня