Міжнародні експерти назвали нешкідливу дозу м'яса
Червоне м’ясо може бути частиною здорового харчування, якщо споживати його в невеликій кількості. В іншому випадку підвищується ризик виникнення раку кишківника. Про це заявили експерти Національної служби охорони здоров’я Великої Британії.
Йдеться про 70 г червоного м’яса (яловичина, баранина і свинина) в день. Також, йдеться про оброблене м’ясо (сосиски, бекон, шинка, салямі і паштети). Його денна норма не повинна перевищувати 70 г.
“Якщо наразі ви їсте більше ніж 90 г червоного і обробленого м’яса в день, Департамент охорони здоров’я рекомендує вам скоротити цю норму до 70 г, що є середнім денним споживанням у Великій Британії”, – йдеться в повідомленні.
90 г еквівалентно приблизно трьом тонко нарізаним скибочкам яловичини, баранини або свинини, кожна з яких має розмір приблизно з половину нарізаного хліба.
“Сніданок, що складається з двох типових британських сосисок і двох шматочків бекону, еквівалентний 130 г”, – уточнили експерти.
Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м’яса до 500 грамів у тиждень.
Червоне м’ясо – усі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.
Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.
Підписатися