ЄС посилює норми вмісту канцерогенів у продуктах харчування
Європейський союз у рамках свого плану боротьби з раком встановлює нові максимальні рівні вмісту кадмію і свинцю в харчових продуктах.
“Сьогоднішнє рішення спрямоване на те, щоб поставити споживачів на належне місце, зробивши нашу їжу більш безпечною і здоровою відповідно до зобов’язань з Європейського плану боротьби з раком”, – заявила в середу комісар ЄС з питань охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Стелла Кіріакідес.
“Це також ще один крок у зміцненні і високих, і світових стандартів ЄС у харчовому ланцюгу і забезпеченні споживачів і наших громадян більш безпечними, здоровими і екологічно чистими продуктами харчування”, – додала вона.
Заходи з максимального рівню свинцю будуть застосовуватися з 30 серпня, кадмію – з 31 серпня.
Ці заходи покликані підвищити безпеку продуктів харчування, що продаються і споживаються в ЄС, допоможуть видалити з ринку продукти з найвищою концентрацією кадмію. Він потенційно міститься у фруктах, овочах, зернових і олійних культурах. Будуть знижені максимальні рівні свинцю в багатьох харчових продуктах, включно з дитячим харчуванням. Нові рівні зі свинцю будуть встановлені для таких продуктів, як лісові гриби, спеції і сіль.
Схвалені рішення – це результат багаторічної безперервної роботи Європейської комісії, держав-членів ЄС і Європейського агентства з безпеки харчових продуктів, а також консультацій з підприємствами харчової галузі, йдеться в прес-релізі.
Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.
Підписатися