На Берегівщині тривають практичні заняття із сільського туризму
28 вересня практичні заняття для учасників навчальних курсів «Гарна практика в сільському туризмі» провели в селі Геча. Кулінарні традиції сільського туризму вивчали 17 краян.
Закарпатська угорська туристична рада вже втретє проводить навчальні курси з метою покращення надання туристичних послуг в області. Курс складається із 68 годин теоретичних лекцій, а також практичних занять. Після їхнього завершення учасники складають іспит та отримують сертифікат. Протягом минулих років відповідний документ здобули близько 200 закарпатців.
Координатор проєкту Шарлота Чізмар, розповідаючи про нинішнє навчання, повідомила, що практичні заняття були проведені у два тури: «Перший тур практики відбувся минулого тижня в Боржаві, другий для 17 осіб зараз проводимо в Гечі. На цих заняттях ми знайомимо учнів із секретами сільського туризму та гастрономії. Наприклад, дали рецепти та приготували два супи традиційної угорської кухні, а також торгоня (домашні макарони) – одну зі стародавніх угорських борошняних страв з перкельтом (тушкованим м’ясом) та дереє з повидлом (популярну страву угорської домашньої кухні).
Сьогодні ми приготували загалом 8 страв. Вони внесені до меню сільського туризму. Якщо гості приїжджають з різних куточків України, ми намагаємося готувати для них лише традиційні угорські страви. Навчання закінчується практичними заняттями. За останні роки багато людей в області пройшли курси сільського туризму. Закарпатська угорська туристична рада із задоволенням організовує такі заняття, адже ми бачимо, що бажаючих багато, учні залюбки навчаються. Таким чином ми намагаємося зробити сільський туризм у краї більш якісним та конкурентоспроможним».
Учасники курсів завершать навчання іспитом 2 жовтня.
(EV/Kárpátalja hetilap)
Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.
Підписатися