karpat.in.ua

Через зміну клімату міністр змінив би звички іспанців харчуватися м’ясом

Міністр захисту прав споживачів Іспанії каже, що зменшення споживання м’яса відіграє ключову роль у пом’якшенні наслідків надзвичайної кліматичної ситуації, сповільненні процесу опустелювання та захисті життєво важливої туристичної індустрії.

За словами Альберто Гарсона, іспанці повинні усвідомити масштабний вплив споживання м’яса, особливо яловичини, вирощеної на промислових мегафермах, на навколишнє середовище і відповідно змінити свої харчові звички.

Міністр зазначив, що географічне положення країни робить її дуже вразливою до зміни клімату, тому Іспанії, яку люди знають і люблять, загрожує зникнення назавжди, пише The Guardian.

Гарсон каже, що іспанці не повинні повністю відмовлятися від м’яса, але він пропонує їсти його набагато менше для збереження свого здоров’я та довкілля і переконуватися, що воно високої якості.

«Якщо ми не будемо діяти, матимемо справу не тільки зі зміною клімату, але й потрійною кризою: втратою біорізноманіття, забрудненням та зміною клімату», – наголосив міністр.

Він зазначив, що середньостатистичний іспанець з’їдає більше 1 кг м’яса на тиждень, хоча фахівці рекомендують 200–500 г, і додав, що Іспанія споживає більше м’яса, ніж будь-яка інша держава ЄС. У країні щороку забивають 70 млн свиней, корів, овець, кіз, коней і птахів, щоб отримати 7,6 млн тонн м’яса.

Джерело: Liner.hu