У Берегові провели «Ніч дослідників»

У Берегові провели «Ніч дослідників»

13:05 Жовтень 2, 2024

Життя 117 3 хвилини

Magyar

Берегівська філія навчального центру Mathias Corvinus Collegium (MCC) цього року вчергове долучилася до серії заходів «Ніч дослідників». Молодь мала можливість молодь долучитися до різноманітних хімічних, біологічних та астрономічних презентацій та захоплюючих наукових експериментів. Мета заходу – наблизити світ науки до молодих людей, даючи їм можливість отримати глибші знання та досвід через експерименти й заняття.

Ніч дослідників – це серія безкоштовних заходів, що організовуються по всій Європі, мета яких – привернути увагу молодого покоління до науки та кар’єри науковця. Цього року захід проходив в останні вихідні вересня в кількох країнах Європи.

У Берегові присутніх привітала директорка закарпатського навчального центру Mathias Corvinus Collegium (MCC) Беата Добша. За її словами, заклад із радістю долучився до серії заходів: «Сьогодні «Ніч дослідників» проводять у 28 філіях навчавчального центру МСС у всьому Карпатському басейні. Ми прагнемо наблизити науку до людей. Тут, у центрі міста Берегово, ми хочемо показати ті наукові напрямки, яким діти найбільше цікавляться. Це зокрема хімічні безпечні лабораторні досліди. На верхньому поверсі є телескоп, за допомогою якого діти мають знайти певні символи, які колеги заховали в різних частинах міста».

У світ хімії в рамках «Ночі дослідників» учасників занурила Богларка Барна Седлак. Вона підготувала цікаві експерименти, які діти могли самостійно провести. Ференц Бірток відкрив дивовижний всесвіт астрономії для бажаючих, які вивчали небесні тіла за допомогою телескопів. Крім того, співробітники МСС підготували для дітей спеціальні завдання, які можна було розв’язати за допомогою чуття, смаку, нюху та дотику.

Під час відкритого заходу учасники також мали змогу ознайомитись із роботою Берегівської філії навчального центру МСС.

VE/Kárpátalja hetilap

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня