Закарпатський обласний благодійний фонд проводить акцію «Їжа наших предків»
Підтримуючи діяльність угорських родинних фермерських господарств у краї, проводячи тренінги, заходи, надаючи фахові консультації, Закарпатський обласний благодійний фонд «Про Агрикультура Карпатика» щороку охоплює тисячі угорських фермерів області.
Одним із заходів фонду цього року є акція «Їжа наших предків».
«Оскільки ми відвідуємо багатьох фермерів області, стало цікаво, які гастрономічні традиції зберігають ці сільські родини. Характерно, що досі ми готуємо багато страв із сезонних інгредієнтів», – каже голова фонду Ласло Гіді. За його словами, метою акції є збір та збереження рецептів цих традиційних страв. Способи приготування дещо різняться залежно від регіонів, але їхня суть зберігається. Варто згадати лише про голубці, інгрідієнти яких можуть бути різними, як і їхні розміри.
Долучитися до акції «Їжа наших предків» благодійний фонд закликає і читачів. Якщо ви бажаєте поділитися традиційним рецептом, типовим для нашого краю, або навіть рецептом якоїсь страви, яку готує ваша бабуся, надішліть його на електронну адресу фонду proagrikultura@gmail.com або на сторінку фонду у Facebook, або завантажте на сайті www.proagri.org, опираючись на вказаний там зразок.
Серед досі отриманих рецептів – суп із кислою капустою та квасолею з копченостями, суп із додаванням кмину, який часто готують для годуючих мам. Зокрема, із села Мужієво надіслали рецепт кислого супу на основі відвару серця, язика чи нирок, які залишаються після різання свині та наповнення гурки. А із села Велика Добронь – кислий суп із фруктів та гуляш із кукурудзяною кашею. До рецептів можна долучити також фото та відео, але, якщо у вас немає такої можливості, можна звернутися до працівників фонду, які радо допоможуть вам із вирішенням цього питання.
(lexi/Kárpátalja hetilap)
Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.
Підписатися