Три міністри полетіли на Буковину через коронавірус

Три міністри полетіли на Буковину через коронавірус

08:45 Травень 22, 2020

Життя 4588 2 хвилини

Magyar

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов полетіли у Чернівецьку область розбиратися з епідемічною ситуацією.

«Ми вирушаємо з робочою поїздкою до Чернівецької області. Це буде візит відразу трьох міністрів: міністра внутрішніх справ, міністра Кабінету міністрів та міністра охорони здоров’я», – повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу з летовища перед вильотом на Буковину.

За його словами, Чернівецька область – регіон, який найбільше потерпає від коронавірусу. На сьогоднішній ранок із 19 706 хворих – 2 842 людини захворіли саме у Чернівецькій області.

«Дуже важливо самому на місці оцінити ситуацію – поспілкуватися з нашими лікарями, медичними працівниками, побачити на власні очі, як це відбувається, чого їм не вистачає, яка потрібна ще допомога», – зазначив міністр.

Степанов сказав, що хоче також оцінити другий етап медичної реформи і проблеми Чернівецької області з цим, у тому числі у зв’язку з епідемією.

В області вже завантаженість лікарняних ліжок перевищує 50%. Через це регіон не переходить до етапу ослаблення карантину з 22 травня.

В області, навпаки, продовжили заборону на роботу непродовольчих магазинів, надання стоматологічних послуг, відвідування дитячих і спортивних майданчиків, перебування в громадських місцях без масок, проведення масових заходів.

У Чернівецькій ОДА вважають, що область ще не пройшла пік епідемії. При цьому місцеві чиновники впевнені, що в їхньому регіоні найбільше хворих, тому що вони ретельніше проводять тести.

vb/korrespondent.net

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
baner 1 baner 2
Новини дня