Відома угорська співачка Катя Вольф провела на Закарпатті передріздвяні благодійні вечори

Відома угорська співачка Катя Вольф провела на Закарпатті передріздвяні благодійні вечори

13:34 Грудень 13, 2023

Життя 1124 5 хвилин

Magyar

10–11 грудня в Ужгороді та Берегові відбулися передріздвяні благодійні вечори за участю відомої виконавиці з Угорщини Каті Вольф, організовані в рамках програми «Караван культури – Закарпаття». Крім заходу для дорослих, на основі дитячого альбома співачки в Угорському домі в Мукачеві та в готелі «Гелікон» у селі Яноші на Берегівщині влаштували музичну програму для дітей.

В Ужгороді благодійний вечір відбувся в неділю в римо-католицькому храмі. Виступ зібрав велику кількість глядачів з обласного центру й району. У понеділок дитячий захід у Мукачеві відбувся за участю 260 дошкільнят та учнів молодших класів угорськомовних навчальних закладів громади, а в Яношах зібралися 332 дітей з Берегівської, Великобийганьської й Косоньської територіальних громад.

У понеділок увечері Катя Вольф разом із музикантами – соло-гітаристом Золтаном Дандо та басистом Петером Герром – виступила в стінах місцевої реформатської церкви. Як повідомила керівниця програми «Караван культури – Закарпаття» Крістіна Кудлотяк, кошти, зібрані в рамках благодійного концерту в Ужгороді, будуть спрямовані на допомогу родинам загиблих на війні військовослужбовців, а в Берегові – на ремонт органа реформатської церкви, де відбувся виступ. За словами Крістіни Кудлотяк, завдяки доброчинним заходам, проведеним раніше, вдалося надати допомогу вже трьом сім’ям загиблих на війні, кожній по 30 тисяч гривень. Цього разу завдяки благодійному виступу угорської співачки зможуть допомогти також трьом родинам.

Після концерту в Берегові Катя Вольф розповіла кореспонденту нашого видання, що приїхала цього року на Закарпаття вже вдруге, перший візит відбувся в червні. «Коли ми отримали перше запрошення від «Каравану культури – Закарпаття», відразу однозначно вирішили, що маємо приїхати. На мою думку, для музиканта немає нічого кращого, ніж виступати, надавати духовну підтримку там, де це потрібно. Мушу зізнатися, що тут ми отримуємо набагато більше любові, ніж можемо дати. Нас оточило таке цунамі любові, ми так зарядилися, що ефект тримався потім тижнями. Коли виникла ідея з передріздвяними концертами, ми одразу сіли в машину і з великою радістю знову приїхали на Закарпаття. На всіх чотирьох локаціях нас чекали відкриті серця та дуже хороша публіка, два виступи для дітей узагалі залишаться для мене незабутніми. Якщо запросять, будемо раді приїжджати й надалі», – зазначила виконавиця.

Пастор Берегівської реформатської парафії Ференц Тарацкезі, говорячи про благодійну мету виступу, зауважив: «Костел нашої громади був відремонтований у 2018 році, і вже тоді ми дуже хотіли колись відреставрувати й орган. На початку цього року пресвітерія церкви створила фонд, у який кожен жертвував, наскільки дозволяли його можливості. Наш інструмент наразі є найбільшим церковним органом на Закарпатті. Він збудований у 1928 році фірмою Rieger з Єгендорфа за проєктами берегівського органіста Дьордя Річея, органіста з Берегошаша». Пастор також зазначив, що всі дуже хочуть, аби орган заграв у своєму повному діапазоні не пізніше сотої річниці створення.

dózsa/Kárpátalja hetilap

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня