Польські винищувачі перехопили літак-розвідник рф над Балтійським морем

Польські винищувачі перехопили літак-розвідник рф над Балтійським морем

19:28 Серпень 13, 2024

Життя 639 2 хвилини

Magyar

12 серпня польські винищувачі F-16 перехопили російський літак Іл-20, який виконував розвідувальну місію в міжнародному просторі над Балтійським морем.

Про це повідомило Оперативне командування Збройних сил Польщі (DORSZ), передає PAP.

Зазначається, що у понеділок польські F-16 здійснили перехоплення і візуальну ідентифікацію літака рф, який виконував політ над Балтійським морем.

“Польські винищувачі перехопили літак Іл-20, який виконував розвідувальну місію в міжнародному повітряному просторі, не порушуючи польських територіальних вод”, – йдеться у повідомленні.

У польському командуванні додали, що безпека повітряного простору є одним з пріоритетів Збройних сил Польщі.

Перехоплення іноземного літака військовою авіацією передбачає наближення і встановлення візуального і радіоконтакту з іноземним літаком, який, наприклад, наближається до польського повітряного простору і не має з ним контакту. Таким чином пілоти винищувачів можуть ідентифікувати літак і скерувати його на певний маршрут польоту, а в більш серйозних ситуаціях, наприклад, змусити його приземлитися в певному аеропорту, додає видання.

Контроль за діяльністю російської авіації в регіоні здійснює, серед іншого, місія НАТО з патрулювання повітряного простору Балтії, в рамках якої літаки Альянсу з баз у Мальборку, литовському Шяуляї і естонському Амарі патрулюють простір над країнами Балтії і саму Балтику.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня