У селі Попово на Берегівщині відзначили Міжнародний день людей похилого віку

У селі Попово на Берегівщині відзначили Міжнародний день людей похилого віку

14:25 Жовтень 15, 2024

Життя 220 4 хвилини

Magyar

Генеральна Асамблея ООН проголосила Міжнародний день людей похилого віку в 1991 році, який з тих пір став днем ​​поваги та вдячності людям похилого віку в усьому світі. З цієї нагоди місцева адміністрація села Попово 12 жовтня організувала спеціальний захід, у рамках якого привітали старших членів місцевої громади. Дійство пройшло у дусі любові та турботи про літніх людей і було спрямоване на зміцнення зв’язку між поколіннями.

«Життєвий досвід, мудрість і терпіння людей похилого віку є безцінними для громади, – наголосила методистка відділу освіти, культури та спорту Косоньської територіальної громади. – День людей похилого віку акцентує увагу на повазі та любові до людей похилого віку. Нам дуже потрібні їхній життєвий досвід, мудрість, терпіння та прийняття, якими вони володіють».

Староста села Попово Йосип Надь під час виступу наголосив, що заходом мали на меті звернути увагу на людей похилого віку. За його словами, представники молодшого покоління серед жителів громади через нинішню ситуацію були змушені залишити вдома самих старших членів родини. Тому й вирішили витягнути жителів похилого віку з дому, щоби вони побули серед людей, а не залишалася наодинці із собою вдома. «Ми зобов’язані піклуватися про людей похилого віку», – підкреслив староста, додавши, що мета заходу – зробити життя літніх людей яскравішим.

Пастор реформатської церкви Петро Сегляник попросив Божого благословення на присутніх, пригадавши всіх тих, хто відіграє важливу роль у повсякденному житті людей похилого віку.

В рамках заходу провели кілька програм, які сприяли зміцненню зв’язку зі старшим поколінням та родинних зв’язків.

Зокрема відбувся фотоконкурс «За це я люблю своїх бабусю та дідуся», на який учасники надсилали фотографії та розповіді про своїх бабусь і дідусів. Метою конкурсу було показати, скільки гарного досвіду можна отримати від дідусів та бабусь, які десятиліттями несуть у собі родинну пам’ять і мудрість. Надійшло тридцять заявок, усі учасники конкурсу отримали подарунки.

Далі виступили учні Попівської гімназії та молодші школярі сусіднього села Гетен. Діти представили вірші, сценки, пісні і танці. Вони також організували осінню виставку.

Наприкінці дня місцеві жителі зібралися на спільний обід, а відтак почалися танці. Спільне проведення часу дало можливість для спілкування.

День людей похилого віку – це свято, яке сприяє не лише повазі до людей похилого віку, а й зміцненню зв’язку між поколіннями. Ніколи не забуваймо про те, як важливо приділяти увагу та піклуватися про людей похилого віку! Адже люди похилого віку – це не лише свідки минулого, а важливі учасники сьогодення, чия мудрість і життєвий досвід безцінні для нас. Бережімо і любімо їх, щоби вони довго були з нами!

D. A./Kárpátalja hetilap

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня